2015. nov 22.

Filléres poháralátét ötlet

írta: KissSzandi
Filléres poháralátét ötlet

Kartonból, zsinórból és szalvétából

Egy nagyon olcsón, gyorsan, és egyszerűen kivitelezhető ötletet szeretnék most bemutatni. Ahogy a címben is szerepel, poháralátéteket fogunk készíteni. A bejegyzésben szereplő darabok ugyan karácsonyi mintával készültek, de bármely évszakban hasznosítható a technika, másfajta szalvéták felhasználásával.

Alapanyagok:

  • Kartonpapír
  • Natúr (esetleg fehér) színű kötözőspárga vagy kenderzsinór
  • Fehér alapozó festék
  • Hobbyragasztó
  • Olló
  • Szalvéta és minden egyéb, amit a felragasztásához szoktunk használni

1. A kartonból vágjunk ki tetszőleges méretű köröket.

20151105_214459.jpg2. Hobbyragasztó segítségével felragasztjuk a spárgát: nem szükséges elvágni, mert nem tudhatjuk pontosan, milyen hosszúságú anyagra van szükségünk (Persze ha neked kényelmesebb egy rövidebb szállal dolgozni, akkor csináld tetszés szerint. Amennyiben kevésnek bizonyul a zsinór, még mindig pótolhatod, észrevétlenül). A kör közepétől haladjunk kifelé. Egy kevés ragasztót kenünk a kartonra, rásimítjuk a spárgát, majd a tetejét is lekenjük. Figyelem! Ebben a munkafázisban biztosan bepiszkoljuk a kezünket! Ne féljünk attól, hogy a poháralátét ragacsos lesz, mert egyrészt a ragasztó a teljes megkötést követően egyenletes, tapadásmentes felületet képez. Másrészt az alapozás és dekupázsolás még hátravan, itt még csak egy félkész alátétet tartunk a kezünkben.

20151108_103615.jpg3. Száradást követően fehér alapozófestékkel kenjük le a bezsinórozott köröket.

20151108_104115.jpg4. Miután ez a réteg is megszáradt, kezdődhet a szalvéta felragasztása, majd lakkozása, a szokásos módon. A felesleges, lelógó szalvétarészeket az előző blogbejegyzés 1. pontja szerint tudod a legkönnyebben eltávolítani.

20151118_185857.jpg

Ugye milyen egyszerű volt?

Szólj hozzá

étkező Karácsony Ötletek Tél Ünnepek Poháralátét